TRABZON / ÇAYKARA - Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama Etkinlikleri

Çaykara´da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama Etkinlikleri gerçekleştirildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çaykara İlçemizde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile günün anlamına uygun olarak gerçekleştirildi. Ülkemizin ve de vatanımızın Bölünmez Bütünlüğüne yönelik olarak hain terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirilmeye çalışılan ancak Devletimizin sergilediği kararlı duruş ve de insanlarımızın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın çağrılarına uyarak meydanları doldurması sonucunda geri püskürtülen ve de önlenen darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen etkinlikler şunlar.

YAKLAŞIK 200 ÖĞRENCİ KATILDI

Üniversiteye hazırlık yaz Kurslarının devam ettiği Çaykara İlçemizde Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu Lisesinden yaklaşık 200 öğrenci öğretmenleri ile birlikte 15 Temmuz Anma Etkinliklerine katıldılar.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ KAYMAKAMLIKTAN BAŞLADI

14 Temmuz 2017 Cuma Günü Saat 10.00´da Demokrasi Yürüyüşü için Kaymakamlık önünde toplanıldı. Çaykara Kaymakamı İhsan AYRANCI, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ, Daire Amirleri, İlçemizde görev yapan Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri 200 öğrenci ve yüzlerce vatandaş Demokrasi Yürüyüşüne eşlik ettiler. Kaymakam İhsan AYRANCI ve Belediye Başkanı Hanefi TOK´un önderliğinde gerçekleştirilen Demokrasi Yürüyüşü Çaykara Halk Eğitim Merkezi Binasına kadar devam etti.

RESMİ TÖREN HALK EĞİTİM´DE

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Karaçam Ortaokulu Müdürü Fatih Kuvvetli yönetiminde öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlan muhteşem program öğrenciler ve misafirler tarafından ayakta alkışlanarak izlendi.

BAŞKAN TOK-İNSANLARIMIZ LİDERLERİNİ DİNLEDİ

15 Temmuz 2016 Akşamı Milletimizin tarihteki en büyük ihanetlerden bir tanesini yaşadığını ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ancak milletimizin sağ duyulu bir şekilde ve de hiçbir şekilde şiddete baş vurmadan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın emirleri doğrultusunda meydanları tıka basa doldurduğunu ifade etti.

Tarihimizin binlerce kahramanlık destanı ile dolu olduğunu ve de 15 Temmuz 2016 gecesi Milletimizin Lideri Recep  Tayyip ERDOĞAN ile birlikte yepyeni bir destan daha yazdığını ifade eden  Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK gerçekleştirilmeye çalışılan hain planın milletimizin kararlı duruşu ile engellendiğini sözlerine ekledi. 15 Temmuz akşamı insanlarımızın tankların önüne yatarak ve de canını siper ederek darbe girişimine karşı dimdik ayakta durduğunu ve de tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı yazdığını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK bu destanın tarihimiz boyunca gelecek kuşaklara örnek bir vatan savunması olarak yazılacağını ve nesillerden nesillere aktarılacağını sözlerine ekledi.

KAYMAKAM AYRANCI-MİLLETİMİZ BÜTÜN OYUNLARI BOZDU

Milletimizin tarih boyunca yüzlerce kahramanlık destanı yazdığını ve 15 Temmuz Akşamı bu destanlardan bir tanesinin daha Kahraman Türk Milleti tarafından yazıldığını ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan AYRANCI hain terör örgütünün vatanımızın ve de milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik olarak hain planlar yaptıklarını ancak milletimizin dik duruşu ile tüm bu planları yok ettiğini ifade etti.Millet olarak her konuda olduğu gibi  Vatanımızı Savunma konusunda da Dünyada eşi benzeri olmayan bir Millet olduğumuzu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan AYRANCI bundan önce  olduğu gibi  bundan sonra da vatan savunması için seve seve canımızı feda etmekten asla bir saniye bile hiç kimsenin şüphe etmeyeceğini ifade etti.

ÖLÜRÜM TÜRKİYEM TÜRKÜSÜ

Karaçam Ortaokulu öğrencileri tarafından seslendirilen “Ölürüm Türkiyem” türküsü programa katılan davetliler tarafından göz yaşları eşliğinde dinlendi. Muhteşem sahne uyumları ve sahne hakimiyetleri ile izleyenlerden büyük takdir alan Karaçam Ortaokulu öğrencileri türküyü de büyük bir uyum içerisinde okudular.

15 TEMMUZ SUNUSU AĞLATTI

Karaçam Ortaokulu Müdürü Fatih Kuvvetli tarafından zengin görsel efektler kullanılarak hazırlanan ve yaklaşık olarak 40 dakika süren 15 Temmuz Sunusu hem protokol üyeleri hem öğretmen ve öğrenciler hem de davetliler tarafından göz yaşları ile izlendi.

TİYATRO GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Karaçam Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz darbe girişimin sembolu haline gelen Şehidimiz Ömer HALİSDEMİR´in  o geceki kahramanlığının konu edildiği tiyatro gösterisi büyük bir başarı ile sahnelendi.

Davetlilerin göz yaşları ile izledikleri tiyatro oyununda Komutanımızın Şehit oluş öyküsü hem protokol üyelerinin hem de öğrencilerimizin duygusal anlar yaşamalarına sebep oldu.

17-07-201717-07-201717-07-201717-07-201717-07-201717-07-201717-07-201717-07-2017

Yayın: 17.07.2017 - Güncelleme: 11.01.2018 10:30 - Görüntülenme: 1108